Färg, guld och blommande skålar – mattrender på Instagram i höst!

food on instagram

Uttrycket “vi äter med ögonen” har nog aldrig stämt in så bra som när vi scrollar igenom flödet som dyker upp på Instagram när man söker på hashtagen #food. Färger, mönster och injektioner – det blir snabbt klart för oss att det endast är fantasin som sätter gränser när det kommer till mat. I den här artikeln har vi tagit oss en närmare titt på vilka mattrender som står sig allra hetast på Instagram hittills i höst. Läs vidare och suktas av färgglada skålar, mumsiga vegetariska rätter, eller varför inte ätbart guld?

Rainbow bowls – färg, färg och återigen färg

En trend som kom som en stormvind är Poke Bowls. Du vet de där färglada skålarna med ris i botten som toppas med grönsaker och rå lax eller tonfisk? Den senaste tiden har dessa färgglada skålar fått sällskap av ytterligare, om än mer färgglada, salladsskålar – så kallade rainbow bowls. Rainbow bowls fungerar ungefär på samma sätt som en Poke Bowl på så sätt att du i högar placerar färgglada grönsaker du tycker om i en skål. Men, det finns två skillnader. Medan Poke Bowls bygger på en bas av ris och toppas med rå fisk är en Rainbow Bowl helt vegetarisk. Här fokuserar man främst på grönsaker, röror i starka färger och rostade rotfrukter.

rainbow bowl

Det som gör Rainbow Bowls till ett så pass bra koncept på Instagram är just all den färg som paketeras i en enda maträtt. Detta passar självklart extra bra på hösten då mörker, gråa moln och bruna löv kantar omgivning. En färgklick i flödet piggar upp – det älskar vi! 

Ät dig rik på guld

Något som synts i såväl bilder som filmer på Instagram den senaste tiden är ätbart guld. Detta finns idag att hitta i mängder av spännande former. Strössel, blad, glitter – ja, you name it! Det som gör ätbart guld extra kul just på Instagram är att du kan anpassa det efter vad som passar just dig, din personlighet och ditt flöde. Har du ett stilrent, modernt flöde kanske ett guldblad hade gjort sig snyggt på en vit tallrik tillsammans med en god måltid? Är ditt flöde mer poppigt och färgglatt kanske du istället vänder dig till det glittriga guldet? Möjligheterna är oändliga!

Blomstrande dekorationer

Något vi ser ta över i världen av matbilder är dekorativa maträtter prydda med ätbara blommor. Kanske är det saknaden efter de varma och blomstrande sommardagar som gjort att höstens #food präglas av ätbara blommor? 

edible flowers

Vego – det vinnande konceptet

För att sammanfatta kan det tydligt sägas att vego är det vinnande konceptet på Instagram i höst. Oavsett om det gäller trendigt upplagda sallader eller ätbara blommor är det färgglada växter och grönsaker som just nu är i ropet. Egentligen är det väl inte så konstigt. Visuellt sätt är färg alltid ett vinnande koncept och där har grönsaker en klar fördel när det kommer till att inspirera. 

Vilken är din bästa matbild? Tagga @hyprlink.se för att dela med dig!

 

About Ebba

Director of Community

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *